Poprad začal prípravu na ľade aj s navrátilcami Škovirom a Jasečkom

23.07.2009 Poprad

Poprad 22. júla (TASR) - V stredu odštartoval prípravu na ľade aj hokejový klubu Poprad. Na ľad vykorčuľovalo 12 nových hráčov, z toho 11 ich obliekalo minulú sezónu dres Kežmarku.
Po čase sa na popradskom ľade objavili navrátilci ako Miroslav Škovira, Martin Klempa, či Richard Šechný. Do tímu sa po šestnástich rokoch vrátil aj obranca Stanislav Jasečko, ktorý uplynulé štyri sezóny pôsobil v zahraničí.
Prvé rozkorčuľovanie pred novou sezónou bolo na úzkej ploche, kanadského typu, ktorú podtatranci skúšajú už druhú sezónu. Podľa výkonného riaditeľa HK Poprad, Tibora Turana sa bude hokejová sezóna 2009/10 pod Tatrami hrať s najväčšou pravdepodobnosťou opäť na tejto ploche.
Pred novou sezónou sa podľa Tibora Turana nechystá zdražovanie vstupeniek na hokejové zápasy "kamzíkov" a cena bude rovnaká ako v minulom roku, keď celý lístok stál 2,40 eura (72,30 Sk), držitelia ZŤP preukazov hokej uvidia za 1,20 eura (36,15 SK). Výnimkou bude len Tatranský pohár, ktorý sa v Poprade odohrá 20. – 21. augusta. Tam bude cena lístka 1 euro (30,12 Sk).
Okrem Tatranského pohára sa Popradčania pred novou sezónou stretnú v prípravných zápasoch s Novym Targom, Janowom (Poľsko), Liptovským Mikulášom, Spišskou Novou Vsou a Prešovom. Celkovo by mali odohrať 11 prípravných zápasov, no ešte zvažujú účasť na ďalšom turnaji.

Na dnešné rozkorčuľovanie a prvý tréning nastúpili:
Brankári: Melicherčík, Klempa, Šimonovič
Obrancovia: J. Brejčák, D. Brejčák, Dora, Jelínek, Jasečko, Fabian, M. Segľa, M. Žemba
Útočníci: Kroták, Rataj, Škovira, Šechný, Buc, Haščák, Lapšanský, Svitana, Bednár, Klouda, P. Segľa, V. Žemba, Čížek, Mašlonka, Klouda
 

Vyberte región